Allah The Greatest

Allah The Greatest

Tuesday, February 11, 2014

Kembara mencari keredhaanNya .

Bismillah ,

Assalamualaikum wbt

woah , its has been a long long time mira tak update.

ye laaa  sibuk belajar kereta sibuk menaikkan berat badan di rumah , smua segala sibuk and so on sampai mengalahkan usahawan berjayaa   . hehe .

Syukur alhamdulillah , mira satu family except my two brothers  , dijemput oleh Nya untuk mengunjungi Baitullah . Ameen .

Semua ni atas ketentuannNya . Jikaa tiada aral yang melintang dan dengan keizinanNya, Kami sekeluarga akan pergi menunaikan satu ibadah wajib , iaitu ibadah umrah dan akan berangkat Khamis malam ni .

This is my first time , orang kata first time rasa nikmat pergi sana , lain daripada orang  dah banyak kali pergi , sebab apaaaaa , sebab first time laa kan . first time nak tengok kaabah secara live depan mata , first time nak ziarah makam rasulullah,pergi masjid nabi , gua hira' , jabal uhud , and tempat2 ibadah dan ziarah yang lain .

In shaa Allah , jika berkesempatan dan dgn nikmat kesihatan , setelah balik dari sana , mira akan berkongsi sedikit pengalaman di sana . yaa . Benda yang baik perlu dikongsikan. ya idok ? tidak terlintas rasa riak , sombong , bongkak ( Astaghfirullah ) . semua orang pasti akan dapat menjejakkan kaki ke sana .

syukran kepada my good friend , mira hazwani , dia bagi banyak tipss dan nasihat . sebab rezeki dia , dia dah pergi banyak kali dah (im happy for you) . haha, walaupun dia baru pergi jaa , dia tetap bg 'list doa' supaya mira dapat doa wakilkan dia di sana . hehe no problemm my friend ! Ramai juga yang ingin kirimkan salam Rasulullah , in shaa Allah mira akan sampaikan :')

May Allah ease everything . pray for my family and I supaya selamat sampai dan balik . Ameen ya Rabb. Love you alls ~ Forgive me if i had do anything wrong . Tiada manusia yang terlepas dari melakukan kesilapan .









1 comment:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)